Verantwoord Frituren

Er komen steeds meer cafetaria's in Nederland die verantwoord gefrituurde frites en snacks serveren. Bij deze cafetaria's worden de frites en snacks gebakken in vloeibaar frituurvet in plaats van vast frituurvet. Want vloeibaar is beter! Deze cafetaria’s kunt u herkennen aan het gevelschildje Verantwoord Frituren.

Logo Verantwoord Frituren

Op deze website komt u deze logo's ook tegen! Achter de cafetaria’s die vloeibaar frituurvet gebruiken, staat het groene Verantwoord Frituren logo. Zo kunt u vanaf uw computer zien of uw cafetaria verantwoord frituurt!

Vloeibaar frituurvet is rijk aan goede onverzadigde vetzuren die het cholesterolgehalte verlagen, en een laag cholesterolgehalte vermindert het risico op hart- en vaatziekten.

Cafetaria's die Verantwoord Frituren bakken niet alléén in vloeibaar frituurvet, maar houden zich ook aan de 'Spelregels Verantwoord Frituren', spelregels die zorgen voor krokante en goudgele frites.

Wilt u meer informatie over Verantwoord Frituren kijk dan op www.friturenindehoreca.nl. De campagne Verantwoord Frituren is een initiatief van het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën en Koninklijk Horeca Nederland.